Gyermek szemvizsgálat

már 7 éves kortól


Gyermekeink egészsége a legfontosabb. Ebben nagy szerepe van az éles látásnak is, melyre sokkal kevesebb figyelmet szentelünk, mint kellene.

A gyerekek látását fél éves rendszerességgel szükséges vizsgálni, mivel ők sok esetben nem is veszik észre a látásukban bekövetkező romlást. Sokszor csak általános ügyetlenségnek tudjuk be a változást, pedig sajnos a gyengébb iskolai teljesítményükre is magyarázattal lehet ez a probléma. Így nagyon fontos még fiatal korban megállapítani a megfelelő korrekciót amennyiben szükséges, mielőtt komolyabbra fordulna dolog.

Ez által  nagyobb eséllyel előzhetők meg azok a látásproblémák melyek a kétszemes együttműködés zavarát okozhatják.A gyermekek szemészeti ellenőrzésekor a következő eltéréseket keresik a szakemberek:

  • Kancsalság
  • Lényeges dioptria különbség a két szem között
  • Tompalátást megelőző állapot
  • Korrekcióra szoruló dioptria eltérések

Ezen felül a szemészeti ellenőrzéssel belgyógyászati betegségekre is fény derülhet, mint a magas vérnyomás illetve a cukorbetegség.
Gyermek szemvizsgálatunkat Diplomás optometrista kollegánk Kissné Éva  14 éves kortól várja a pácienseket, akár 3D-s technológiánkkal is.


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseid között: