Bifokális szemüveglencse

Szemüveg készítés - Lencse típusok
Beltéri szemüveglencse irodai munkavégzéshez

Amennyiben irodai munkát végzünk, a számítógép előtt ülünk, a gyakori és gyors fókuszpont váltás - pl. amikor a monitorrol a billentyűzetre, vagy jegyzeteinkre nézünk -, a kijelzők vibrálása folyamatos terhelést jelent a szemnek. Ez nemcsak szemfáradtsággal, fájdalommal járhat, de szemünk romlását is okozhatja.

Irodai fájdalmak

Az irodai dolgozók mintegy 70%-a panaszkodik nyaki- vagy hátfájdalmakra.

Bár a helyes testtartás segíthet, ha nem a megfelelő szemüveget viseljük, természetellenes fejmozgatásra vagy erőlködésre lehet szükségünk, hogy a számítógép képernyőjét tisztán lássuk. Míg a hagyományos olvasószemüveg-lencsék elégtelen szélesség- és mélységészlelést nyújtanak, beltéri lencséink úgy lettek kialakítva, hogy korrigálják ezeket a hibákat, és nyugodt, kényelmes látást biztosítsanak munka közben.

Munkaprogresszív lencsék

A legjobb megoldást azon munkaprogresszív lencsék jelentik, amelyek felülete egy olvasási dioptriával és egy bizonyos mértékű dioptria átmenettel van ellátva, ezzel lehetővé téve a tökéletes látást mindkét távolságra. A munkaprogresszív lencsék ugyanúgy mint Progresszív társaik, széles választékkal, több távolságra is elérhetőek, így akár egy irodai környezetben a prezentációs táblát is tisztán láthatja a vevőnk a megfelelő lencseválasztás függvényében.

Optikánkban nagyobb kényelmet biztosító, speciális beltéri lencséket ajánlunk az alábbi esetekre

  • Azoknak akik nagyfokú koncentrációt és pontosságot igényelnek szakmájukból vagy hobbijukból kifolyólag. A létező legszélesebb közeli látómezőt biztosítja, miközben középtávolságra is éles látást nyújt viselőjének, 1 méter távolságig.
  • Mindazok számára, akik egyenletes, éles mélység- és szélességészlelést igényelnek közelre, 2 méter távolságig. Ez a legjobb megoldás az ülőmunkát vagy számítógépes munkát végző személyek számára.
  • Azon speciális esetekre amikor a számítógép képernyőjénél valamivel távolabbra fókuszálnak elsősorban mindennapi munkájuk során, de távolra is korlátok nélküli éles látást igényelnek, miközben a számítógép képernyőjét is kristálytisztán szeretnék látni.
  • Intenzív olvasóknak, magasabb addíciónál, vagy megnövelt látómezőmélységhez

Monitorvédő szemüvegek

Az már régóta ismert tény, hogy a régebbi TV-k és monitorok tartós nézése károsan hatnak a látásunkra.  Napjainkra már az is nyilvánvaló, hogy az okostelefonok, táblagépek, számítógépek, tévékészülékek és GPS eszközök kék fényt bocsátanak ki. Bár a kék fény természetes jelenségnek számít – a napfény is tartalmaz kék fényt –, túlzott mennyiségben a szem megerőltetéséhez, szemszárassághoz, szemfáradtsághoz vagy akár álmatlansághoz is vezethet.

Ezen esetekben érdemes lehet monitorvédő, kékfény szűrős szemüveget használni, mellyel ezen panaszok akár teljesen meg is szüntethetőek. Használatukkal az irodai munkavégzés kevésbé terhelő, így eredményesebbé válhat.

A monitorvédő szemüvegek rendelhetőek dioptriával, vagy nélküli kivitelben és más lencsetípussal kombinálva is.

A monitorvédő szemüvegek adómentes juttatásként elszámolhatóak!

Élje át Ön is a tökéletesen éles és pihentető látás élményét! 
Ne várjon látásának drasztikus romlására, előzze meg a problémákat!

< Vissza a szolgáltatásainkra