Szemüveg készítés - Lencse típusok
Egyfókuszú szemüveglencse

Azon lencsetípusok, amelyekre egy fókuszponttal rendelkeznek és teljes felületükön azonos dioptria található. Egyszerűbb látásproblémákra jelent megoldást, mint a rövidlátás, a távollátás, vagy az asztigmatizmus.

EGYFÓKUSZÚ SZEMÜVEGLENCSE már 4.800 Ft/pár-tól
Kedvező áraink felől érdeklődjön a +36 (30) 509 3252 telefonszámon, vagy elérhetőségeink bármelyikén.

Fajtái:

Szférikus lencse

A legegyszerűbb szemüveg lencse típus, félkész alapanyagból készülnek, az elülső felszínük adott, a hátsó/belső felszínen kerül a dioptria kialakításra. Elérhetőek normál és vékonyított verzióban is, illetve készülhetnek műanyag és üveg alapanyagból is.

Aszférikus vagy dupla aszférikus lencse

Laposabbak és esztétikusabbak, mint a szférikus lencsé különleges felületkialakításuknak köszönhetően. Elsősorban azok számára ajánlott, akiknek erősebb korrekcióra van szükségük. Esztétikusabb megjelenést biztosít, mivel a lencse vékonyabb, és kisebb mértékben nagyítja vagy kicsinyíti a szemet.

Freeform lencse

Szélesebb látómezőt biztosítanak, mint a hagyományos lencsék, minimális széli torzítással. A lencsék felületén több ponton és tengelyen kerül lecsiszolásra a dioptria mely precíziójának köszönhetően a legtisztább, legvékonyabb és legkevésbé torzító szemüveglencse elkészítését.

Digitális egyfókuszú lencsék

Digitális lencse

Digitális világban élünk, de a szemünket nem erre találták ki. A számítógépek, TV-k és okostelefonok, amelyeket otthon, illetve munkában is használunk, és amelyek nélkül már nem is tudnánk élni, digitális szemfáradtságot okoznak (ezt más néven számítógépes látás szindrómának is nevezik). Ennek tünetei – pl. szemirritáció, homályos látás vagy fejfájás – már két óra eszközhasználat után jelentkezhetnek.

A digitális lencséket kimondottan arra tervezték, hogy enyhítsék a digitális szemfáradtság tüneteit. Ezek a lencsék segítenek a szemizmok pihentetésében, megkönnyítik a fókuszálást, csökkentik a szem megerőltetését és kényelmes látásélményt biztosítanak a közeli feladatokhoz is (pl. olvasás és digitális eszközök használata), a nap minden percében. 

Élje át Ön is a tökéletesen éles és pihentető látás élményét! 
Ne várjon látásának drasztikus romlására, előzze meg a problémákat!

< Vissza a szolgáltatásainkra