Bifokális szemüveglencse

Szemüveg készítés - Lencse típusok
Bifokális szemüveglencse

A bifokális szemüvegeket elsősorban 40 éves kortól ajánljuk, arra az esetre amikor már nem látunk jól közelre - problémát jelent az olvasás, és ezzel egyidőben távolra sem tökéletes a látásunk.

BIFOKÁLIS SZEMÜVEGLENCSE már 46.000 Ft/pár-tól
Kedvező áraink felől érdeklődjön a +36 (30) 509 3252 telefonszámon, vagy elérhetőségeink bármelyikén.

A bifokális lencsék egyszerre két távolságra adnak éles képet, az olvasó és a távoli dioptria értéket korrigálva. A lencse kialakítása két külön segmensből áll, melyet úgy kell elképzelni hogy egy alap kerek lencse felszínére ráhelyezünk egy jóval kisebb méretű általában nagyobb dioptríval rendelkező lencsét. Ennek következtében kapjuk meg a „bifokális” vagyis két fókuszú lencsénket.

Bifokális, vagy progresszív lencsét válasszak?

Érdemes figyelembe venni, hogy a bifokális lencsék leginkább kedvező árfekvésükkel hódítanak. Ezen kialakítás esztétikailag nem a legkifinomultabb, mivel az olvasó rész egyes esetekben, például az „egyenes pajzs”esetén képugrással jár ami annyit jelent, hogy a két lencse felülete nem egy síkba esik, nem símul rá tökéletesen az alap lencse felületére az olvasó rész, hanem egy kis „párkány” szerű kiugrása van a lecsapott tetejű olvasási segmensnek.

Fontos figyelembe venni lencse kiválasztásábak azt is, hogy a bifokális lencse munkatávolságra (60-100cm) nem ad megfelelő korrekciót, azaz olvasáshoz tökéletes, de a számítógép képernyőjét nem biztos, hogy tökéletesen látjuk vele.

A bifokális lencsék helyett napjainkban már inkább a progresszív szemüvegeket válasszák vásárlóink, amennyiben azonban egy kedvezőbb árfekvéső mindennapi szemüveget keres, a modern bifokális szemüvegek is tökéletes választást jelentenek.

Bifokális vagy progresszív lencse

Élje át Ön is a tökéletesen éles és pihentető látás élményét! 
Ne várjon látásának drasztikus romlására, előzze meg a problémákat!

< Vissza a szolgáltatásainkra